puntasiz1aİş parçasının sürücü taş tarafından destek üzerinde döndürülerek diğer kesici taş tarafından taşlanması esasına dayanan Puntasız taşlama tezgahları genellikle yüksek adetlerdeki silindirik parçaların hızlı bir şekilde taşlanmasında kullanılır. İş parçası bazen konik veya özel form verilmiş te olabilir. Puntasız taşlama işleminin 3 temel yapılış şekli vardır.

puntasizyeni puntasiztablo1KINIK Puntasız taşlama taşlarında 300 mm çaptan 610 mm çapa kadar ve 100 mm den 510 mm genişliğe kadar istenilen tüm puntasız taşlarını üretebilmektedir. Form taşlama işleminde kullanılacak olan taşlar için işparçası resminin verilmesi taş kalite ve kum büyüklüğünün seçimi açısından önemlidir.

puntasiz4PUNTASIZ TAŞLAMA SÜRÜCÜ TAŞLARI
Puntasız taşlamada istenilen ölçü ve toleranslar ile istenilen yüzey pürüzlülük değerlerinin sağlanmasındaki en önemli etkenlerden biride sürücü taşlarıdır. Sürücü taşlarında kullanılan kauçuk taşlar malzemeyi kavrayarak kaymaları engellemekte ve istenilen değerlerin yakalanmasında büyük rol oynamaktadır. Sürücü taşlarındaki temel KINIK kalitesi A120TR ‘dir. Müşteri ihtiyaçlarına göre değişik kumlarda da üretim yapılabilmektedir.

PUNTASIZ TAŞLAMA TAŞLARININ MONTAJINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR:
Puntasız taşlama taşları genel olarak ağır ve büyük taşlar olduklarından dolayı montajları da oldukça önemlidir.Aşağıda belirtilen adımların takibi sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışabilmemize yardımcı olacaktır.
1-Taş bağlantı flanşını ve tezgah milini dikkatlice temizleyeniz ve üzerlerinde herhangi bir yabancı madde kalmamasına özen gösteriniz.
2- Flanş ve milin herhangi bir şekilde hasar görüp görmediğini kontrol ediniz.
3-Eğer büyük ve geniş bir taş monte ediyorsanız , kaymayı sağlamak için işmili üzerine gres yağı veya petrol esaslı bir yağlayıcı sürmeyiniz. Montajı kolaylaştırmak için slicon sprey kullanınız.
4-Taş üzerindeki ok işaretinin yukarıda olduğundan emin olunuz.
5-İlk aşamada civataları sadece elinizle sıkarak boşluklarını alınız.
6-Tüm civataları Torkmetre yardımıyla karşılıklı olarak 2,1M.Kg kuvvetinde sıkmayı tamamladıktan sonra , tekrar tüm civataları yine torkmetre yardımıyla 5M.Kg kuvvetinde sıkınız.
7-İlk 8 saatlik çalışmadan sonra genişliği 200-305 mm arasında olan taşları 5M.Kg , genişliği 405-510 mm olan taşları 6 – 7 M.Kg kuvvette karşılıklı olarak tekrar sıkınız.